De troepen van Willem van Oranje introduceerden jenever in Engeland, waar het op den duur gebrouwen werd met een neutrale alcohol, in plaats van met in plaats van met graanalcohol. Daar ontstond het wezenlijk verschil. Tijdens de kolonisatie van India werden de Engelse soldaten vaak het slachtoffer van malaria. Om te zorgen dat deze ‘Tommy’s’ hiertegen beschermd werden, besloot men om de malariaremmer kinine toe te voegen aan het tonicwater (wat ze bij zich droegen ter verkoeling). Hier komt de naam Indian tonic vandaan. Tegenwoordig zit er nog steeds kinine in tonic, dit is de stof die de drank bitter maakt. Het tonicwater werd dus bitter en minder lekker door de toevoeging van quinine, waarna de soldaten het gingen aanlengen met gin om het smakelijker te maken. De gin & tonic was geboren.

Geweldige gin’s met subtiele smaken verdienen ook een perfecte tonic. De zachte subtiele smaak van Fever-Tree ondersteunt door citrusvruchten en de lichte bitterheid van de kinine, maakt van Fever-Tree dé tonic om een mooie gin mee af te toppen.